בעקבות "משבר הביטוח הסיעודי" שפרץ ב2017, מתפרסם באתר YNET תכנון הצעדים הבאים לקראת ביטול הביטוחים הקולקטיביים בתחילת 2018.
מוצגים גם עיקרי משבר הביטוח הסיעודי, אשר נוגעים לאנשים שהיו מבוטחים בביטוחים קבוצתיים. מדובר בכ850,000 ישראלים, אשר היו מבוטחים בפוליסות קבוצתיות מטעם מקומות העבודה (עפ"י רוב). גובה הפרמיות היה נמוך מאוד ותמורתן הוצע סל שירותים אחיד, ללא צורך בחיתום ובבדיקות רפואיות. הביטוחים לא הציעו צבירת זכויות כלשהי לעתיד, והתחדשו כל תקופת זמן מוגדרת (מספר מועט של שנים לרוב).
הביטוח נשען על תשלומי המצטרפים הצעירים לשם כיסוי הצרכים הגוברים של המבוגרים, וכאשר פוחת זרם הצעירים אל מקום העבודה (בהתאם לשינויי השוק), נכנסת חברת הביטוח למציאות כלכלית חדשה, אשר מובילה לא אחת להפסקת הביטוח של המבוגרים שבה.
אמנם חברות הביטוח מחויבות להמשיך להציע כיסוי למי שכבר רכש פוליסה, אך גובה הפרמיות עולה מאוד ללא הגבלה כמעט. עד שנוצר מצב שמ30 ₪ בחודש לערך, יכול אדם להידרש לשלם גם אלפי שקלים בחודש. בפועל, כך נושרים המבוגרים בזה אחר זה מהכיסוי הקבוצתי.
כך, בשנים שאדם זקוק בהן יותר מכל לכיסוי הביטוחי, הוא כבר נפלט מהביטוח, אך רכישה של ביטוח סיעודי אחר (פרטי או דרך קופ"ח) היא כבר לא בגדר אופציה, או יקרה מאוד, בשל מצב רפואי וגיל.
בגלל שהביטוחים האלה בעצם ריקים מתוכן, הם בוטלו ב2018 בעקבות דוח מבקר המדינה ונאסר עליהם להימשך במתכונת הנוכחית. כעת נשאלת השאלה מה יהיה על אותם עובדים אשר נפלטים מהביטוחים, וכבר כיום יתקשו למצוא ביטוח אחר בעלות סבירה בשל גילם או מצבם הרפואי.
בכתבה מפורטות האופציות העכשוויות השונות לרכישת ביטוח סיעודי כולל עלויות הפרמיות וגובה התשלומים בעתיד. מוצגים גם הפתרונות החלקיים אשר נמצאו עבור מבוטחי הביטוחים הקולקטיביים הישנים, יחד עם תחושת הכעס העולה על קיומה של התופעה במשך שנים בהתעלמות, ועל המענה הבלתי מספק עבור המבוטחים בשעתם הקשה.
לכתבה המלאה לחצו כאן