החשש מהידבקות בקורונה משאיר זקנים רבים סגורים בבתיהם, גם מיוזמתם. הדבר עלול לייצר תת צריכה של שירותי בריאות וקושי לפנות לעזרה בעת הצורך. גם הגישה לבתי מרקחת ומטפלים שונים נעשתה מורכבת יותר לאחרונה, אם בשל הפחתה ביכולת של מטפלים לעבוד (פדיקוריסטיות רפואיות ועוד), ואם בשל חשש מיציאה למרחב הציבורי. אילו יוזמות אתם מכירים שמטרתן לסייע בגישה לשירותי בריאות בעת הזו?
סדר היום של החברה כולה השתנה בתקופת הקורונה, אך של זקנים- בפרט. חוגים, הרצאות וסדנאות בוטלו כליל, מועדוני היום נסגרו ומפגשים חברתיים ומשפחתיים הצטמצמו עד הופסקו לחלוטין. היכולת לשמר לוח זמנים פעיל חשובה עכשיו יותר מתמיד, לשם שימור תפקוד פיזי, קוגניטיבי ותפקודי, ובייחוד לתחושת משמעות, הערכה עצמית והעלאת מצב הרוח. אילו יוזמות אתם מכירים בתחום התעסוקה אשר קמו בעת הזו?
אתר "סוגיא" עבר בשבועות האחרונים למצב פעולה, באמצעות הצפת יוזמות ורעיונות פרקטיים להתמודדות עם התקופה הנוכחית של בידול והדרת זקנים.
בזמן האחרון נעשה ברור יותר ויותר כי הפתרון של בידול זקנים מהחברה לשם התמודדות עם נגיף הקורונה, הוא עובדה בשטח.
משפחות מתבקשות להתרחק מיקיריהם הזקנים, התנדבויות הופסקו בכל רחבי הארץ, ומרכזי היום והמועדונים עומדים סגורים.
בדיון יועלו בצורה מתגלגלת ובשיתוף חברי הפורום, רעיונות של ארגונים ופרטיים בנושאים שונים, לאורך כל תקופת הקורונה.
מטרת הסוגיה הנוכחית היא לרכז יוזמות להתמודדות עם מצבם המורכב של כמיליון וחצי אזרחים בני 65 ומעלה תחת הנחיות משרד הבריאות בעת הזו, בתחומי תעסוקה ובריאות.
לסוגיה העוסקת ביוזמות בתחום הכלכלי, רגשי וחברתי לחצו כאן.
לסוגיה העוסקת ביוזמות בתחום הטכנולוגיה, לחצו כאן.
לסוגיה שדנה בהצדקת הבידול לעומת המורכבויות שהוא מעלה לחצו כאן.